U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Deze website is vooral bedoeld als algemene kennismaking en verwijst naar de openbare sub-domeinen van dit hoofd-domein. Daarnaast zijn er een aantal privédomeinen, waarvan we de naam hier dus niet noemen.

Het maken, wijzigen en onderhouden van de sub-domeinen is wat complexer geworden. In tegenstelling tot de hoofdsite zijn ze ook niet beveiligd (het SSL-certificaat). Daarom worden deze sites niet meer onderhouden en zullen ze - als de actualiteit er helemaal af is - door mij worden verwijderd . 

De geschiedenis van deze website

2003:

Eind 2001 is Jaap gestart met zijn hobby Genealogie. Hij wilde de gegevens in 2003 op internet publiceren. Toen gebeurde dat nog bij het domein dat gekoppeld was aan het abonnement van de internetprovider (degene die regelt dat je een internetaansluiting hebt). Dat was bij Tiscali, die in 2000 na de beursgang-affaire van Nina Brink de eerste provider van Jaap (World-online) had overgenomen. De eerste site was niet veel meer dan een kaartenbak met de gegevens uit de genealogische database.

23 mei 2006:

Vanwege de beperkte mogelijkheden bij het beheer van de eigen site, is door Jaap een eigen domein geregistreerd en dat ondergebracht bij een bedrijf voor web-hosting. Dat werd Hosting2go. Voor het eerst was er het domein www.van-steenbeek.eu. De extensie .eu is genomen omdat de domeinen met .nl en .net al vergeven waren (die zaten trouwens wel in de directe familie). Beide domeinen worden momenteel overigens niet direct gebruikt.

2 maart 2013:

De site www.van-steenbeek.eu kwam terug in het tv-programma "Verborgen Verleden" bij de zoektocht van Stef Bos naar zijn voorvaderen Sweelinck en Van Middelhoven.

2 maart 2013 Site www.van-steenbeek.eu in tv-programma Verborgen Verleden.2 maart 2013 Site www.van-steenbeek.eu in tv-programma Verborgen Verleden.

Een kort fragment (7 minuten) van deze tv-uitzending is te zien wanneer u op bovenstaande afbeelding klikt. Dit was een stimulans om de homepage eens grondig te herzien en opnieuw op te bouwen.

8 april 2013:

Met dat de website werd vernieuwd, kon gelijk ook een ander probleem worden getackeld. Vanwege het email-adres op de oude site kreeg Jaap behoorlijk veel ongewenste berichten in zijn mailbox. Om dat op te lossen werd een site gebouwd op het webadres jaapvansteenbeek.webnode.nl. Daar kon een contactformulier en een gastenboek worden gemaakt, zonder dat het email-adres werd vermeld. Tevens konden daar foto's en een video over het voorgeslacht worden getoond.

8 mei 2015:

In de toen werkende site werd verwezen naar de site van Funda voor informatie over onze woningen. Omdat het nieuwbouwhuis werd verkocht, was dat niet meer actueel. Daarom werd de website www.van-steenbeek.eu aangepast en kwam er een apart hoofdstuk over onze woning tot stand.

1 juni 2015:

Een aantal pagina's van de site werden veel te lang, waardoor dit bij het laden te veel tijd in beslag nam. Om dit te voorkomen, werd bij de actualisatie  de personenlijst op een betere manier gebouwd, waarbij de personen uit de genealogische database verdeeld werden in een alfabetisch register.

4 juli 2015:

Op de website werd voor het eerst een publicatie in pdf -formaat opgenomen. Dit betrof de publicatie "De gevangenschap van mijn vader" die nu te vinden is op het genealogisch sub-domein. Het werken met doorzoekbare pdf-bestanden bleek een mooie oplossing voor het presenteren van veel informatie in één keer terwijl de wachttijd voor de gebruiker zeer acceptabel is.

29 februari 2016:

Ondanks dat de site een redelijke responstijd had, was er toch reden om het abonnement bij Hosting2go om de zetten naar een Premium Webhosting. Daarvoor waren twee redenen. Omdat we de site op den duur wilde uitbreiden vonden we dat de site op een snellere server grote voordelen had en dat daarmee gelijk geen limieten meer waren voor de webruimte op de server van Hosting2go. Een tweede belangrijke reden was, dat het hoofddomein voorzien zou worden van een SSL-certificaat, waardoor de site ging draaien onder https:// in plaats van de http://. Dit heeft als voordeel dat de zoekmachines van Google de site hoger ranken. Deze veilige sites zijn te herkennen aan het inmiddels bekende slotje dat in de browsers en op smartphones/tablets wordt getoond voor de naam van de site.

30 augustus 2016:

Op de hulpsite zijn via een verstopte link een aantal foto's van ons trouwen geplaatst. Helaas was het beveiligen van deze foto's met een login en wachtwoord niet mogelijk.

19 september 2016:

Na een aantal eigen tests is besloten het abonnement van Hosting2go uit te breiden met de applicatie Site-Builder-Plus. Hierin was het probleem van de beveiliging opgelost en kon een privédomein binnen het hoofddomein op de snelle server worden gebouwd met daarin de foto's en de video van ons trouwen. Daarvoor was het wel onze wens om bijvoorbeeld de video eerst van een goede ondertiteling te voorzien. Het grootste voordeel van Site-Builder-Plus is, dat de sites nu automatisch geschikt gemaakt worden voor smartphones en tablets, waarnaast een reader-weergave (leesmodus) beschikbaar komt.

11 oktober 2016:

Het goed afgeschermde sub-domein kon als privédomein opengesteld worden en belanghebbenden (familie en vrienden) konden worden geïnformeerd over deze nieuwe site met de logingegevens en de wachtwoorden.

19 oktober 2016:

Exact een maand na de aanschaf hadden we Site-Builder-Plus redelijk onder de knie. Daarom het besluit om de hoofd-site volledig te herstructureren met gebruikmaking van openbare sub-domeinen. Als eerste werd het sub-domein http://huis&tuin.van-steenbeek.eu gelanceerd. Deze site voldeed nog niet geheel aan de huisstijl die gaandeweg ontwikkeld werd, maar dat is in een volgende revisie van deze site eenvoudig aangepast.

15 november 2016:

Vervolgens was er een lastiger klus. De gegevens van de genealogische database werden niet zomaar overgenomen, maar in een volledig nieuwe structuur op de nieuwe website gebouwd. Belangrijkste voorwaarde was, dat de gegevens in databases en publicaties snel geactualiseerd konden worden. Hierbij werd gestart met het zoveel mogelijk uitwerken van de grote pagina's in pdf-publicaties. Ook moesten er een paar publicaties opnieuw worden gemaakt om aan de "huisstijl" te voldoen. Ondertussen werden twee totaal nieuwe databases gebouwd in twee verschillende applicaties. Eén van het voorgeslacht van de kinderen van Jaap (via Gramps) en de tweede van het nageslacht van Willem Dercksen Backer (de familie van Roekel in FlexiTree). Met name de eerste database vergde nog veel werk om gegevens over te zetten en de informatie over de locaties compleet te krijgen. Tenslotte kon het sub-domein http://genealogie.van-steenbeek.eu op 15 november openbaar worden. Hierin wordt voor databases en publicatie geschakeld met het extra beveiligde hoofddomein. De databases en publicaties kunnen nu eenvoudig worden geactualiseerd, zonder dat er een installatie in het sub-domein nodig is.

18 november 2016:

Dankzij de nu aanwezige ervaring was het vrij eenvoudig om de summiere beschrijving van de hobby's van Jaap op de hoofdsite om te zetten naar een sub-domein http://vrijetijd.van-steenbeek.eu, waarin van ons allebei de besteding van onze vrije tijd kon worden gepresenteerd. Zo zijn nu bijvoorbeeld de tekeningen van Lya ontsloten.

 19 november 2016:

Er werd gestart aan de omvorming van het hoofddomein en het schrijven van de definitieve teksten. Op zich geen grote klus, omdat de structuur al volledig was uitgewerkt en de "huisstijl" goed in Site-Builder-Plus terecht was gekomen en er dus geen gebruik gemaakt werd van de standaard sjablonen. Na een paar uur werk kon de nieuwe site op internet worden geplaatst. U zit nu achter het resultaat. 

20 november 2016:

Het sub-domein Huis & Tuin is aangepast aan de huisstijl. Gelijk zijn ook de koppelingen naar de centrale onderdelen (contact en voorwaarden) op orde gebracht.

2016/2017

In verband met ziekte en een operatie in het AMC te Amsterdam is binnen het hoofddomein een (besloten) blog voor familie en vrienden bijgehouden. De aanleiding van dit blog was tevens de reden dat er tussen november 2016 en oktober 2017 eigenlijk weinig gedaan is met de diverse websites. Ook daarna is het ontwikkelen van informatie helaas minder geworden.

27 oktober 2017

Als voorbereiding op advent en de kerst is het kerstverhaal aan de hand van een zelfgemaakte kerststal ook op de hoofdsite gepresenteerd. Dit onderdeel was alleen in de periode van advent (de 4 zondagen voor kerst) tot aan Drie Koningen (6 januari) een onderdeel van het hoofdmenu.

29 september 2021

Vanwege een gewijzigde vorm van het bouwen van de website is de site enigszins aangepast. Ook de essentiële verwijzingen naar genealogische onderzoeksresultaten zijn weer op de hoofdsite terecht gekomen. De sub-domeinen zijn nog wel actief, maar zullen op termijn verdwijnen of op een andere wijze worden ingevuld. Zelfs in de zomer komt de kerststal terug in de reacties op de website. Daarom is ook besloten om de kerststal permanent in het menu op te nemen. Waarschijnlijk zal dat menu-onderdeel tevens de presentatie van onze overige hobby's op het sub-domein http://vrijetijd.van-steenbeek.eu gaan vervangen.

 

De sub-domeinen

Naast dit hoofddomein en een aantal beveiligde privédomeinen bevat het domein van-steenbeek.eu openbare en onbeveiligde sub-domeinen.

(door op één van de onderstaande afbeeldingen te klikken opent het betreffende sub-domein in een apart tabblad) 

Screenshot sub-domein Huis & TuinScreenshot sub-domein Huis & Tuin

De site Huis & Tuin heeft als doel om te laten zien hoe we wonen. 

  

 Screenshot sub-domein GenealogieScreenshot sub-domein Genealogie

De site Genealogie bevat informatie over het genealogisch onderzoek van Jaap. Dit sub-domein is inmiddels vervangen door het tabblad stamboom. Het sub-domein blijft nog wel 'in de lucht' vanwege de daar geplaatste extra informatie, maar wordt niet meer actief onderhouden.

 

Screenshot sub-domein Vrije tijdScreenshot sub-domein Vrije tijd 

Op deze site wordt informatie gegeven over onze hobby's, waarbij ook de resultaten daarvan worden getoond.

  

Naast deze sites is er tenslotte nog een niet meer noodzakelijke hulpsite. 

Screenshot hulpsite in webnode.Screenshot hulpsite in webnode.

Deze site werd eerder gebruikt als aanvulling en ondersteuning van het domein van-steenbeek.eu. De noodzaak van deze site is komen te vervallen. Toch wordt deze nog niet opgeheven, omdat nog steeds naar deze site wordt verwezen als voorbeeld voor een site over genealogie. 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?