Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Naderende feestdagen

Langzaam maar zeker komen de feestdagen dichterbij. Over iets meer dan twee weken zijn de kerstdagen er weer. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. De winkels zijn deze week in een mum van tijd omgetoverd van het pakhuis van Sinterklaas naar mini kerstmarkten.

In ons huis is het ook te merken dat de kerstdagen aanstaande zijn. De kerstboom heeft na tien jaar een iets andere uitstraling gekregen. De invloed van de kerstfilms is voelbaar. De sfeer van de inrichting is veranderd. Niet beter of slechter dan normaal, maar misschien wat gezelliger.

Er zijn weer blijvertjes in onze kersttradities. Vorig weekend is de kerststal op het dressoir gezet. Voor meer informatie over onze kerststal verwijs ik naar het menu van deze website. Daar is de kerststal weer tijdelijk te vinden.

De folders van de supermarktketens zijn weer in culinaire tijdschriften veranderd. De uitgebreide kerstmenu’s zal ik niet kopiëren, maar ik vind wel de nodige inspiratie. Het boodschappenbriefje bevat inmiddels artikelen die volgens de retailer bij het kerstdiner nodig of handig zijn.


En deze week hebben we ook de kerstkaarten weer geschreven. Het is een flinke stapel. Ik kan natuurlijk via sociale media of een appje de kerstgroeten verzenden. En toch vind ik het prettig om, heel ouderwets, de kerstgroeten via PostNL te versturen. Ik vind dat persoonlijker. 

De kerstgroeten voor buitenlandse vrienden zijn inmiddels verzonden. Een van die kaarten is onderweg naar Barcelona. Die schrijf ik in het Catalaans. Omdat ik weet dat de ontvangers dat waarderen. Dankzij de vertaalapp op mijn telefoon ook voor hen: “Een (persoonlijk) kaartje. Kleine moeite, groot plezier!”

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.