Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Kijkje in de keuken

In 2023 heb ik op de zon- en feestdagen foto’s gemaakt van wat bij ons op tafel kwam. Deels als herinnering, maar vooral als inspiratie. Soms weet je niet wat je wilt eten en dan is het handig om suggesties uit het verleden bij de hand te hebben.

Ik kook graag. Daarbij wil ik ook dat het er smakelijk uitziet als het op het bord ligt.  En ik ben soms een beetje ouderwets. Ook met hoe we eten. Doordeweeks veelal met het bord op schoot voor het nieuws van zes uur, maar zondags en op feestdagen netjes aan de eettafel.

Elke week is van het voor-, hoofd- en nagerecht een foto gemaakt. Op die manier ontstond een chronologisch fotoverslag. Ik heb dat fotoverslag opgeknipt naar de seizoenen. Dus voor de winter, lente, zomer en herfst elk een afzonderlijk fotoverslag.

Vooral de lente bevat de nodige feestdagen en is dus wat uitgebreider. Inmiddels zijn de vier pdf-bestanden te vinden in onze digitale archiefkast op deze website. Daar zijn nu ook de gedetailleerde boekjes  van onze kerstmenu’s te vinden.

foo yong hai

Het is natuurlijk niet alle dagen feest. Doordeweeks zijn er bij ons ‘eenvoudige doch voedzame maaltijden’. Elke week wel een pasta-maaltijd en/of een gerecht uit de Indische keuken. Bij voorkeur met zelf gesneden verse groenten. Afgelopen week bijvoorbeeld foo yong hai met garnalen.

Ik sta niet elke dag voor de kookplaat. Soms kiezen we voor makkelijk. De magnetron maaltijden van onze supermarkt smaken ons ook. Niet omdat we al toe zijn aan ‘tafeltje dekje’ maar gewoon omdat het af en toe even simpel kan.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.