Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Herinneringen

We zijn deze week even weg geweest. Naar Weert om precies te zijn. Gewoon omdat we er zin in hadden. Even een midweek doorbrengen in een andere omgeving. Voor mij was het een mogelijkheid om herinneringen op te halen. Voor ons beide een mogelijkheid om nieuwe herinneringen te maken.

Vijftien jaar geleden werkte ik voor de gemeente Weert. Afgelopen woensdag heb ik daar de nodige herinneringen opgehaald. Na het stemmen even langs bij een “rioolmuseum in wording” en naar de gemeentewerf. Oude contacten verversen. Voor de rest was het een midweek om gewoon vakantie te vieren.

Het weer was zodanig dat we er op uit konden. Wandelen in de directe omgeving of met de auto naar andere plaatsen. Bij de brede Maas kijken, die veel water te verstouwen krijgt. Het voormalige ministaatje Thorn bezoeken en daar tot onze verrassing geen enkele toerist tegenkomen. 

Kortom: Rust en ruimte. We hebben mooie plekjes gezien en even gewinkeld in een wat vroege kerstsfeer. In het zuiden is die aankleding rond kerst trouwens anders dan in onze eigen omgeving. Daarin merk je wat van het rijke Roomse leven.

Omdat we in de buurt van België waren, zijn we even over de grens gegaan. Het blijft opvallend hoe de omgeving veranderd bij die passage. Betonwegen en een grote diversiteit aan bebouwing. Schitterende woningen naast kale rechttoe rechtaan bedrijfspanden. Een totaal andere ruimtelijke invulling dan we in Nederland kennen.

Onze “buren” op het vakantiepark hadden trouwens allerhande zaken meegenomen om vogels en eekhoorns te lokken. Niet helemaal natuurlijk, maar daardoor heb ik wel een paar leuke foto’s kunnen maken. Dankzij die buren was er vanaf de bank in onze bungalow ook steeds wel wat te zien.

En zo zijn er oude herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. De foto’s zijn uitgezocht en de afdrukken besteld. Ik ga ze weer ouderwets inplakken. Het nog niet gevulde nieuwe fotoboek ligt al klaar voor onze nieuwe en mooie herinneringen.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.